Close search

Бели трюфели с кокос

Добавено от ral.lechova
Видяна: 4039 Бели трюфели с кокос

Продукти

250 г бял шоколад
150 г течна сметана
40 г масло
75 г кокосови стърготини

Начин на приготвяне

Приготвя се съд за водна баня. В него се слагат 2 с.л. вода и се добавя нарязания на малки парченца шоколад, който се разтопява на водната баня при постоянно разбъркване. Когато шоколадът е напълно разтопен бавно се добавя сметаната и без да се сваля от огъня се разбърква докато сместа стане еднородна. Съдът се сваля от огъня и се оставя да изстине. Когато шоколадът е изстинал отново се слага на огъня на водна баня и се добавя маслото, като се разбърква докато се разтвори напълно и сместа отново стане еднородна. Шоколадената смес се изсипва в купа, като със шпатула се обира каквото е останало в съда. Купата се покрива с найлоново фолио и се слага в хладилник за около час докато сместа се втвърди.

Шоколадът се изважда от хладилника и с лъжичка или малка лъжица за сладолед се загребва от сместа. Правят се малки топченца с ръце - между дланите, като това трябва да стане бързо за да не се разтопи шоколадът твърде много. Топченцата се овалват в кокосовите стърготини.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK