Close search

Чорбаджийска баница

Добавено от SimiSomerhalder
Видяна: 4739 Чорбаджийска баница

Продукти

Необходими продукти:
1кг. брашно
2 яйца
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица олио
5 супени лъжици кисело мляко
щипка сол
Необходими продукти за плънка;
500гр. спанак
500гр.лапат
500гр. праз лук
500гр. сирене
5 супени лъжици кисело мляко
щипка сода за хляб

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне на плънката:
Спанакът, празият  лук и лапатът се нарязват и задушават в олио.След като изстинат се прибавя натрошеното сирене и яйцата киселото мляко и содата за хляб.
Начин на приготвяне:                   
Пресяваме брашното и правим кладенче, в което слагаме яйцето, оцета и олиото.Тестото се меси до получаване на мехурчета.След измесването го оформяме на фитилче(като франзела) и нарязваме седем топчета.С точилка всяко топче се разточва колкото формата на купичка, след това ги оставяме да престоят и от двете страни около 30 минути.След като престоят взимаме едно по едно всяко от седемте топчета леко я разтегляме и я поставяме върху покривка и теглим с две ръце до получаването на кора.На всяка кора се нанася плънката като след това корите се навиват с помощта на покривката и се подреждат в тава.На края яйцето и киселото мляко се разбиват с тях се полива баницата която се пече около 1 час в умерена фурна Баницата се сервира с айран.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK