Close search

Домашен сладолед със смокини и лешников крокан

Добавено от magecreations
Видяна: 5439 Домашен сладолед със смокини и лешников крокан

Продукти

4 яйца 
1 ч.ч. захар 
50 гр. лешници 
½ бурканче сладко от смокини
500 мл. сладкарска сметана

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на крокана. Загрейте на слаб огън 5 с.л. захар в тиган, докато  придобие златисто - кафяв цвят. Прибавете ситно нарязаните лешници. Разбъркайте докато се получи еднородна маса. След това получената смес изсипете върху хартия за печене. Оставете да изстине. С помощта на дървен чук натрошете, за да се образува крокана. Разбийте по отделно 4 белтъка с 4 с.л. захар на сняг и 4 жълтъка с 4 с.л. захар и сметаната. След като всичко е разбито, прибавете към сметаната белтъците, желтъците, ситно нарязаните смокини и крокана. Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес. Разпределете в кутии и оставете в фризера за едно денонощие. В случая при мене се получи 2 литра сладолед.

Добър апетит!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK