Close search

ДЯВОЛСКО ВЪЛШЕБСТВО

Добавено от milena.ispiridonova
Видяна: 5247 ДЯВОЛСКО ВЪЛШЕБСТВО

Продукти

За крема за спояване на блатовете
200 г натурален шоколад, начупен на парчета и 1/2 ч. чаша сладкарска сметана,120 г масло на стайна температура

За блатовете
9 с.л. неподсладено какао,
1 1/2 ч. чаша брашно,
1/2 ч.л. сол 
1 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. бакпулвер
120 г безсолно масло на стайна температура
1 1/2 ч. чаша кристална ахар
2 големи яйца с нормална температура 
1/2 ч. чаша силно кафе може и нес
1/2 ч. чаша прясно мляко

за крема за измазване на тортата 
400 мл. сладкарска сметана 
4 с. л. захар

декорация по желание в моя случай 300 гр ягоди и една червена роза за разкош 

Начин на приготвяне

За направата на крема разтопете шоколада на водна баня, докато стане течен. Разбърквайте добре. Прибавете водата или сметаната към шоколада. Не се притеснявайте първоначално при вида му, че изглежда като пресечен. Разбърквайте с лъжица, докато водата се спои с шоколада. Накрая добавете маслото и разбърквайте. Сместа изглежда течна, но трябва да я оставите да изстине на стайна температура поне за около час.

За да направим блатовете на тортата, слагаме в купа заедно какаото, брашното, солта, содата, бакпулвера и ги оставяме на страна. В друга купа или кухненски робот слагаме нарязаното на кубчета масло и захарта и започваме за разбиваме с миксера. Разбивайте поне 5 минути докато се получи кремообразна смес. Добавяме едно по едно яйцата, като след всяко разбъркваме много добре.Смесете заедно кафето и млякото. Добавете половината от сухите съставки в маслената смес, сложете кафето и млякото при тях и разбъркайте бавно. След като се смесят, сложете и останалата част от сухите съставки.

Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна около 20 мин. от сместа излизат 3 нормални по дебелина блата във форма 24 см.

3 Коментара

  1. Small
    dima.badonova

    Супер!!!

  2. Small
    dima.badonova

    Супер!!!

  3. Small
    dima.badonova

    Супер!!!

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK