Close search

Еклерчета

Добавено от svetleto
Видяна: 4831 Еклерчета

Продукти

4яйца
125млпрясно мляко
125 г краве масло
130 г брашно /1 равна ч.ч./
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол

За крем „Роза”

3 жълтъка
500 мл прясно мляко
75 г брашно /4-5 равни с.л./
15-20 г краве масло
120 г захар /1 ч.ч./
2 ванилии на прах

разтопен на водна баня шоколад за декорация

Начин на приготвяне

 
 В тенджера наливаме млякото, добавяме 125 мл вода, захарта, солта и маслото.
 
 Когато течността заври, прибавяме брашното. Намальваме силата на огъня, разбъркваме непрекъснато. Щом тестото започне да се отделя от стените на съда, оттегляме от котлона и продължаваме да бъркаме, докато се получи плътно тесто.
  Поставяме в купа, добавяме яйцата и разбиваме с миксер около 1-2 мин.
 
 Прехвърляме сместа в шприц /пош/, с който оформяме еклеровите пръчици. Поставяме ги в намаслена тава, покрита с хартия за печене. Печем в предварително затоплена на 190-200 градуса фурна до зачервяване. Изключваме и отваряме леко фурната. Оставяме еклерите да престоят около 10-15 мин.
 
 С помощта на къдрав нож правим страничен прорез по дължината на еклерите.
 
Приготвяме крем. Загряваме 400 мл мляко и захарта.
 
 В друг съд поставяме жълтъците, брашното и останалото количество мляко. Разбъркваме на кашичка и наливаме на тънка струйка кипналото мляко и захар. Връщаме обратно в тенджерата и бъркаме на котлона до сгъстяване. В самия край поставяме маслото и ванилията. Претриваме с гевгир, за да се получи фин крем.
 
Поставяме в шприц /пош/ и пълним еклерите през прореза.
  Декорираме с тънки ивици разтопен шоколад.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK