Close search

Еклери с домашен крем

Добавено от Velizara124
Видяна: 5843 Еклери с домашен крем

Продукти

За тестото:                                              

    200 мл. вода
    200 гр. брашно
    100 мл. олио
    4 яйца
    1/2 чаена лъжичка сол

За крема:

    5 яйца
    1 л. прясно мляко
    220 гр. захар
    2 ванилии
    1 супена лъжица масло
    120 гр. брашно

Начин на приготвяне

Сложете по-дълбок съд на котлона. Налейте в него водата, олиото, и солта и изчакайте те да заврят. След това прибавете  брашното и постоянно бъркайте. Когато тестото започне да се отделя от стените на тенджерката ( а това ще стане много бързо), значи е готово и трябва да отстраните съда от котлона. Оставете тестото настрана за няколко минути, за да поизстине. Сега прибавете към тестото, яйцата и постоянно бъркайте, докато не се получи гъста и еднородна смес, от която ще приготвяме еклерчетата. Намажете дъното на тавата, в която ще печете еклерите, с малко масло и поръсете с брашно. Сега вече, с помощта на чаена лъжица, взимайте от тестото и слагайте в тавата. Всеки един еклер ще се надуе, така че не се плашете, че слагате на пръв поглед малко тесто. Задължително трябва да има отстояние между все още неизпечените еклери, защото те ще се надуят. Печете ги в загрята фурна, на 200 градуса, за няколко минути, докато леко покафенеят. Вадете ги от тавата и зареждайте с другите и така, докато оползотворите цялата смес. От така приготвената сме, ще получите някъде към 30-35 еклера. След като изпечете всички еклери, започнете с приготвянето на домашния крем. Налейте ½ от прясното мляко в тенджера. Прибавете захарта, и маслото  и оставете да заври. В същото време, разбъркайте в отделен съд, останалото мляко, яйцата, брашното и ванилиите. Разбъркайте тази смес много добре, за да не се получат грудки в крема. След като млякото на котлона е завряло, на тънка струйка прибавете и сместа за крема. Бъркайте непрекъснато, докато крема не се сгъсти. Когато е готов, отстранете тенджерата  от котлона. Сега се заемаме с пълненето на еклерите. Вземете един еклер и с остър нож направете разрез, но не до края и не отделяйте чрез разреза еклера на две части. При разрязването на еклера ще видите, че отвътре той е почти кух, така с лъжичка можете перфектно и много лесно да напълните с крем еклерите. След като напълните всички еклери, оставете ги за няколко часа да поемат хубаво от крема. Отгоре може да поръсите с настърган шоколад.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK