Close search

Еклери с коприва, сушен лук и пълнеж със скаморца

Добавено от magecreations
Видяна: 4513 Еклери с коприва, сушен лук и пълнеж със скаморца

Продукти

1ч.ч. вода
1ч.ч. брашно 
4 яйца
100 гр. масло 
1с.л. коприва на прах 
2с.л. сушен лук 
50 гр. скаморца
топено сирене 
магданоз, сол , пипер меланж

Начин на приготвяне

За приготвянето на еклерите сложете  в тенджера водата, масло и солта и оставете да заврят. След това добавете брашното, копривата, сушения лук и пипера. Бъркайте с дървена лъжица докато се образува топка. Охладете за 2-3 минути и прибавете едно по едно яйцата като непрекъснато бъркате. От сместа оформете топчета с помощта на лъжица. еклерите се пекат на  180 градуса (с вентилатор) за около 30 минути.
За пълнежа настържете скаморцата и прибавете топеното сирене и ситно нарязан магданоз. Разрежете еклерите на две  и сложете от  пълнежа.
Усетете сладостта, която придава сушения лук  и опушения аромат на скаморцата!
Ястието добре се комбинира с чаша охладено Шардоне . 
Идеята за еклерите е взаимствана от списание "Меню".

Добър апетит! 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK