Close search

ГЮВЕЧ СЪС СВИНСКИ ДЖОЛАН

Добавено от nelly.velichkova
Видяна: 5031 ГЮВЕЧ СЪС СВИНСКИ ДЖОЛАН

Продукти

    1 свински джолан с кокал
    черен пипер, червен пипер
    100 мл вино
    2 глави стар лук
    3-4 скилидки чесън
    2-3 моркова
    1-2 сини домата
    2 малки тиквички
    около 500 г картофи
    250 г гъби
    3-4 печени чушки
    1/2 консерва домати
    магданоз

Начин на приготвяне

  Месото се наръсва с черен и червен пипер и заедно с чесъна, нарязаните на много едро лук и моркови се поставят в подходящ за печене съд с капак - гърне или стъклена тенджера, налива се виното и се пече  на слаба фурна ( 150 С) за около 2 часа, до пълна готовност на месото. Синият домат се нарязва на кръгчета, без да се бели, добавя се и се прибавят и едро нарязаните обелени картофи, пече се още 10-15 минути с капак.
     Тиквичката се нарязва на кръгчета и се прибавя заедно с целите гъби и доматите от консерва.

    Пече се БЕЗ КАПАК 15 минути или до готовност на картофите, кокълът се изважда и ястието се сервира с пресен магданоз!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK