Close search

Гюведже с хамон

Добавено от bogomil.iliev
Видяна: 4691 Гюведже с хамон

Продукти

100 гр. хамон
20 гр. зехтин
2 бр. яйца
50 гр. краве сирене
1 резен домат
1 стрък зелен лук

Начин на приготвяне

Слагате в малък керамичен или глинен съд хамона, като го постилате около вътрешните стени, после поливате малко захтин, полагате сиренето и върху него и резена домат. Слагате във фуната на бавен огън (170 градуа) докато започне да се запича, без да го похлупвате. После счупвате 2-те яйца и ги изсипвате с черпак за по-голямо удобство. Оставяте още 3-4 минути, докато се запекат яйцата. Изваждате и поръсвате с нарязан зелен лук. 

Поднасяте ястието докато е топло. Препоръчвам ви го с чаша охладено розе. Наздраве!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK