Close search

Картофени скалички с пълнеж от спанак

Добавено от IliyanaDimova
Видяна: 4135 Картофени скалички с пълнеж от спанак

Продукти

Продукти: Около 500 г картофи, 100 г пресен спанак, 1-2 стръка зелен лук, 1 с.лъж.нарязани листа от пресен джоджен, черен пипер на вкус, сминдух на вкус, сол на вкус, 1 суп.лъж. брашно, 3 суп.лъж.галета, малко куркума, 1 сурово яйце, малко зехтин.

Начин на приготвяне

Приготвяне: Заливаме с вода и сваряваме цели обелените картофи с щипка куркума. След като се сварят изливаме водата и намачваме с вилица. Добавяме сол и сминдух на вкус и 1 суп.лъж. брашно с 3 суп. лъж. галета. Слагаме 1 сурово яйце и разбъркваме добре. От получената смес оформяме около 12 топчета. Може да навлажняваме ръцете с вода, за да е по-лесно. Оставяме топките на хладно и правим пълнежа от спанак. Приготвяме , като нарязваме 1-2 стръка зелен лук и 100 г спанак. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Добавяме 1 суп.лъж.нарязани листа от пресен джоджен.Всички зеленчуци запържваме в малко зехтин и вода, докато останат на мазнина. Когато изтине сместа правим скаличките. Вземаме картофена топка, разтиламе върху набрашнена повърхност. По средата на така получената питка поставяме малко от спанака и внимателно събираме крайчетата и отново оформяме като топка , но вече с пълнеж. Подреждаме в намазана с мазнина тавичка . Всяка скаличка поливаме с малко зехтин и печем в предварително загрята на 220 гр.фурна, до розово.Поднасяме със салата по избор , може и с бял сос с копър.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK