Close search

Киш с броколи и пиле

Добавено от stoyanka.savova
Видяна: 5265 Киш с броколи и пиле

Продукти

за основата:
3 картофа
1 тиквичка
1 ч.ч. смлени овесени ядки
2 яйца
сол
черен пипер
копър

за плънката: 
2 пилешки бутчета
100 гр. топено сирене
100 гр. настърган кашкавал 
150 гр. броколи  

Начин на приготвяне

Слагаме бутчетата в подсолена вода да се сварят. След това се заемаме с приготвянето на основата. Сваряваме картофите и ги намачкваме с вилица. Настъргваме тиквичката и изстискваме водата от нея. В купа смесваме картофите, тиквичките, яйцата, сол, копър и черен пипер на вкус и разбъркваме. Добавяме овесените ядки към сместа. 
Взимаме форма за пай, намазваме я с масло и поръсваме с брашно. Разпределяме сместа по дъното и стените на формата. 
Накъсваме месото от бутчетата на хапки и го разпределяме върху основата. Слагаме във фурната на 180 градуса, да се запече за 10 минути.
Докато киша се запича сваряваме броколите в гореща подсолена вода за 4 минути.
Изваждаме го и слагаме топеното сирене, а върху него броколите. Подреждаме броколите така, че да стоят изправени. Между тях слагаме настърган кашкавал.
Връщаме киша отново във фурната и допичаме, докато кашкавала се зачерви.

2 Коментара

  1. Todorova.nina
    Нина Тодорова, Kulinaria.bg

    Здравейте Дани,
    Да, както читателката ни е написала в началото на рецептата - пилешките бутчета се сваряват преди да се пекат.

  2. Small
    Дани

    Звучи много добре. Искам да попитам, дали пилешките бутчета преди това се пекат, варят......, зашото, ако се пече 10 мин. не е ли малко?

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK