Close search

Кнедли с рукола и шамфъстък

Добавено от magecreations
Видяна: 8720 Кнедли с рукола и шамфъстък

Продукти

200 гр. картофи
1 шепа рукола
30 гр. шамфъстък
3 с.л. брашно
2 бр. сухари
250 мл. прясно мляко
1 к.л. соев сос
лимонов сок
30 гр. краве масло
сол и черен пипер 

Начин на приготвяне

За приготвяне на кнедлите сварете и обелете картофите. Намачкайте ги като за пюре. Към тях прибавете 2 с.л. брашно, яйцата, натрошените сухари, сол и черен пипер на вкус. Бланширайте руколата в подсолена вода,  нарежете е на ситно и е добавете към картофената смес. Накрая добавете и натрошеният шамфъстък. Разбъркайте добре. От получената смес оформете малки топки и ги оваляйте в брашно. Сложете 2-3 литра вода със сол в дълбока тенджера и я оставете да заври. Пуснете топките във врящата вода. Кнедлите са готови, когато изплуват на повърхността.
За соса запържете в загрят тиган с масло до златист цвят 1 с.л. брашно. Затоплете млякото и соевият сос с температура, като на запърженото брашно и ги добавете в тигана. Бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти. Ако в соса ви се образуват бучки, може да го прецедите. След като соса е леко изстинал прибавете лимоновия сок. На дъното на чиния сипете от соса и отгоре наредете кнедлите.
Сервирайте кнедлите топли. 

Добър апетит!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK