Close search

Крем брюле

Добавено от todorova.nina
Видяна: 5788 Крем брюле

Продукти

3 жълтъка
2 с.л. захар
240 мл неподсладена сметана 30-35%
1/2 ч.л. ванилов екстракт
2 ч.л. светло кафява или бяла захар

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 150 градуса.
Разбийте жълтъците със захарта и ваниловия екстракт до кремообразна смес.
Загрейте сметана почти до кипене и внимателно я прибавете към разбитите жълтъци, разбърквайте постоянно.
Разпределете сместа в 4 огнеупорни формички с обем 125 мл.
Поставете формите в дълбок съд, налейте в него топла вода.
Водата трябва да достига до средата на формичките с крем.
Това ще позволи на крема равномерно да се запече.
Наблюдавайте водата да не заври, при нужда по време на печенето долейте хладка вода.
Печете 25-30 минути, като проверявате готовността както при чийзкейк - средата на крема трябва да е като желе при леко разклащане на формата.
Извадете крема от водната баня, охладете го за 2-3 часа в хладилника.
Посипете крема със захар и го запечете 3 минути под грила на печката.
Най-добре би било да карамелизирате захарта със специална горелка.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK