Close search

Крем супа от карфиол, праз и грис

Добавено от magecreations
Видяна: 4901 Крем супа от карфиол, праз и грис

Продукти

Продукти за 4 порции: 
1 стрък праз 
200 гр. карфиол 
4 с.л. грис 
1 бр. зеленчуков бульон 
30 мл. сметана за готвене 
20 гр. краве масло 
зехтин 
лимонов сок 
сол и черен пипер 
индийско орехче 

Начин на приготвяне

Измийте и почистете карфиолът и го накъсайте на розички. Нарежете празът на кръгчета. В тенджера със загрят зехтин задушете зеленчуците до омекване. Залейте ги с 1 л. студена вода и прибавете зеленчуковият бульон. Подправете ги със сол, черен пипер и щипка индийско орехче. 	
След като карфиолът се свари, прибавете гриса. Бъркайте непрекъснато до момента в, който се свари. Дръпнете супата от котлона и оставете да изстине малко. Прибавете сметаната и маслото и пасирайте супата.

Поднесете порция от топлата супа с лимонов сок. 
Добър апетит!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK