Close search

Лесен Козунак

Добавено от lyubomiral
Видяна: 4327 Лесен Козунак

Продукти

Продукти: (За 2 малки козунака)

1 ч.ч. топло мляко
2 1/4 ч.л. мая на прах
3 яйца 
1/2 ч.ч. захар
3.5 - 4 ч.ч. брашно
щипка сол
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. ванилов екстракт
настъргана кора от един лимон

За Намазване смесете:

1 жълтък
2 с.л. олио
1 с.л. мляко

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне:


Разтворете маята в топлото мляко с малко захар и оставете на страна.
Разбийте яйцата със захарта и добавете ванилията и лимоновата кора.
Пресейте брашното и солта в голяна купа.
Изсипете в купата яйчната смес и млякото с маята.
Замесете тесто, като постепенно добавяте олиото.
Оформете тестото на топка и поставете в купа. Покрийте със фолио. Оставете на топло да втаса докато удвои обема си.
Разделете тестото на 2 части, а всяка от тях на 3 части.
Изтеглете всяка част на лента с дължина 30 см. Оформете фитили. Сплетете 2 плитки от 3 части и поставете във намаслена тавичка.
Покрийте с фолио и оставете да втаса за още 30 минути.
Намажете със разбития жълтък, който сте смесили със 2 с.л. олио и 1 с.л. мляко и поръсете със захар.
Печете на предварително загрята до 180 С фурна за 25-30 минути.
Извадете козунаците и поставете да се охладят върху решетка.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK