Close search

Леща с моркови и чубрица

Добавено от Velizara124
Видяна: 3208 Леща с моркови и чубрица

Продукти

300 гр. леща
1 глава кромид лук
2 моркова
1 чушка
Червен пипер
Олио
Сол
Чубрица

Начин на приготвяне

1. Сложете тенджерата на котлона. Налейте олио и го оставете да се сгорещи.
2. Обелете кромида и го нарежете на ситно.
3. Измийте чушката и морковите, и тях нарежете на ситни кубчета.
4. Когато олиото вече е горещо, сложете нарязаните зеленчуци в тенджерата и оставете малко да се позапържат. Бъркайте често, за да не загорят.
5. Прибавете и една чаена лъжичка червен пипер.
6. Разбъркайте и сложете лещата. Налейте малко вода, колкото да покрие лещата и оставете да заври.
7. Колкото по-малко течност, толкова по-бързо ще заври, а после ще доливате още колкото е необходимо вода.
8. Преди да извадите ястието от котлона, овкусете със сол и чубрица.

Рецептата е взета от http://gotvacha.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK