Close search

Мъфини Червено Кадифе (Red Velvet)

Добавено от lyubomiral
Видяна: 4488 Мъфини Червено Кадифе (Red Velvet)

Продукти

Продукти за 24 мъфина:
 (Можете да намалите продуктите на половина за да получите 12 мъфина)

12 супени лъжици меко масло
1 3/4 ч.ч. захар
2 яйца
2 1/2 ц.л. неподсладено какао
4 с.л. сладкарска боя
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. сол
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
3 1/4 ч.ч. брашно
1 ч.л. ябълков оцет
1 1/2 ч.л. сода бикарбонат

Продукти за крема:

200 гр крема сирене
100 гр меко масло 
1/2 ч.л. ванилия
4 ч.ч. пудра захар

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне

Мъфини

Фурната се загрява до 175 градуса.
Маслото и захарта се разбиват с миксер за 3-5 минути.
Добавете яйцата и продължете да разбивате.
В макла купичка смесете какаото, ванилията и боята и ги добавете към сместа.
Разбъркайте отново.
Добавете солта към млякото и започнете да добавяте млякото и брашното към сместа постепенно.
След като се добавили цялото брашно и мляко , в отделна купичка смесете содата ябълковият оцет и добавете към сместа.
Разбъркайте за още 1 минута, до получаване на хомогенна смес.
Тавичката за мъфини се покрива с хартиени кошнички, които се пълнят до 3/4 от обема.
Пекат се за 20 минути , като се проверяват с клечка. Ако клечката поставена в средата излезе суха , значи са готови.
Оставят се в тавата за 5 минути, след което се преместват върху метална скара , където изстиват напълно.

Крем

Маслото и крем сиренето се разбиват с миксер за 2-3 минути. Пудрата захар се пресява и добавя към сместа. Разбива се до получаване на крем. След това се добавя и ванилията. Кремът се пълни в пош с кръгъл накрайник и с него се украсяват мъфините.

Съхраняват се в хладилник.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK