Close search

Новогодишни курабии /Меломакарона/ Гърция

Добавено от Radka Petrova
Видяна: 5605 Новогодишни курабии /Меломакарона/ Гърция

Продукти

1 ½ ч.ч. олио /зехтин / 
1 ч.ч. топена мас 
1 ч.ч. захар 
¾ ч.ч. сок от портокал 
¼ ч.ч. коняк / бренди / 
2 ч.л. стъргана кора портокал 
2 ч.л. бакпулвер 
1 ч.л. хлебна сода 
8 ч.ч. брашно 
1 ч.ч. ситен грис 

за сиропа:
2 ч.ч. мед 
2 ч.ч. захар 
2 ч.ч. вода 
пръчка канела 

за поръсване:
ситно нарязани орехи 
канела

Начин на приготвяне

С продуктите се омесва ронливо тесто, оформят се продълговати курабии и се изпичат в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 30 минути - докато се зачервят. След като изстинат курабиите се потапят за около 4 минути в горещия сироп, отцеждат се и се редят в табла за сервиране. Поръсват се с орехи и канела.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK