Close search

ОКТОПОД НА СКАРА-КРИОПИГИ

Добавено от Swea54
Видяна: 6520 ОКТОПОД НА СКАРА-КРИОПИГИ

Продукти

1 октопод
1 глава лук
1 морков
1 глава целина
черен пипер на зърна
1 дафинови листа
1 глава чесън
1 кафена чашка винен оцет
1 кафена чашка червено вино
2 коркови тапи
2-3 стръка пресен риган
1 кафена чаша зехтин
1 лимон

Начин на приготвяне

Изваждаме човката от октопода, заливаме с 700 мл. студена вода прибавяме  всичките продукти без лимонаи варим на тих огън 40-50 мин.От вече свареният и отцеден октопод  отделяме пипалата и ги печем на силно нагорещената скара,предварително намазана с мазнината. 
Правиме дресинг от зетин,лимон сол,чесън,черен пипер и заливаме !Добър апетит и не забравяй чаша бяло вино...!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK