Close search

Опиянени плодове , потопени в крем маскарпоне и бял шоколад

Добавено от MariyaTyufekchieva
Видяна: 3911 Опиянени плодове , потопени в крем маскарпоне и бял шоколад

Продукти

2 броя средно големи обелени праскови,
около 200 грама почистени от костилките череши;
500 грама маскарпоне;
250грама бял шоколад;
2 супени лъжици коняк;
1 супена лъжица кафява захар;
По желание, крокан от бадеми.

Начин на приготвяне

Нарежете черешките на половинки, а прасковите на малки парченца. Смесете ги в дълбока купа. Загрейте коняка и захарта, докато тя се стопи. Оставете да изстине добре, охладете в хладилник. Полейте със студената конячна смес плодовете и оставете отново в хладилник докато приготвите крема. Разтопете шоколада на водна баня и смесете с маскарпонето. Разбийте с бъркалка до пухкава смес. Отцедете плодовете от конячната смес. На дъното на стъклена чаша поставете малко плодове, отгоре крем, и пак ред плодове. Може да разнообразите между кремът и плодовете с крокан от бадеми.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK