Close search

От архивите на Мама: Торта Реване

Добавено от karabiberova
Видяна: 2139 От архивите на Мама: Торта Реване

Продукти

5 яйца
1/2 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. грис
1 бакпулвер

за сиропа:

1 и 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
 ванилия
1 с.л. лимонов сок

за глазурата:

100 мл. сладкарска сметана
1/2 малка кофичка заквасена сметана
пресни ягоди
1-2 с.л. смлени орехи
1-2 с.л. мед

Начин на приготвяне

Разбиваме на пухкав крем яйцата със захарта. Прибавяме, с ръсене, предварително смесените брашно, грис и бакпулвер. Получената смес изсипваме в подходяща малка тавичка, покрита с хартия  и намазана с масло или олио.
Печем около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
След изпичане обръщаме блата в чиния и оставяме да се охлади.
Сварява се сироп от захарта и водата, ароматизирайте с ванилия и лимонов сок. Охлаждаме за десетина минути. Изстиналият блат внимателно се сиропира.
Оставя се на студено за няколко часа. Най-добре за една нощ, за да се поеме хубаво сиропа.
За глазурата разбиваме сладкарската сметана, добавете заквасената сметана и бъркаме до хомогенизиране.
Реването се намазва със сметаната и се покрива с ягоди и орехи. Поръсваме с мед и.....имаме един лесен за приготвяне, изключително вкусен и лек десерт.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK