Close search

Паламуд на фурна

Добавено от margo.vasi
Видяна: 4834 Паламуд на фурна

Продукти

Паламуд
1-2 лимона
пресни листа девесил
листа зелен лук
листа магданоз
смлян чер пипер
олио
оцет
сол
малко вода

Начин на приготвяне

Паламуда може да е пресен или замразен.
Почиства се, измива се, нарязва се на големи парчета  и се осолява.Наръсва се със сока на един лимон.Престоява едно денонощие след което се изплаква със студена вода. Всяко парче се срязва косо от страната на кожата на две места и в разрезите се слага по  половин кръгче лимон.Поръсва се със смлян черен пипер от страната на месото и се намазва с олио.Подрежда се в тава с олио, като кожата да е отгоре.Всяко парче се покрива с листа девесил, останалите подправки се нареждат отгоре.Налива се малко водичка и малко оцет.Покрива се с фолио, като може да не е съвсем плътно, по- късно се сваля, за да придобие рибата златиста коричка.Пече се около 40 -50 минути на 180 градуса.След като се извади от фурната подправките се отстраняват.Може да гарнирате порциите с пресни краставици, картофено пюре или друго по Ваше желание.
Приятен апетит!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK