Close search

Паниран кашкавал с ориз и зеленчуци

Добавено от detelina.green
Видяна: 4227 Паниран кашкавал с ориз и зеленчуци

Продукти

Необходими продукти за 4 порции: 
1 ч.ч. ориз
1/2 чаша нарязани моркови
1 глава лук 
100г  броколи
150 г карфиол 
100гр. зелен грах
200г. консерва царевица
400 г. кашкавал 
2 яйца   
150г.  брашно 
80г галета  
сол, олио или кр. масло 

Начин на приготвяне

Кашкавала се нарязва на 4 триъгълни парчета, намокря се с вода, овалва се в брашно, разбитите с малко вода яйца, пак в брашно, следват отново яйца и накрая по желание в галета. Пържи се в повече мазнина до порозовяване, след което се отцежда върху кухненска хартия или бяла салфетка.
Една част от зеленчуците се задушава на водна пара с подсолена вода за да си поемат. Слагат се последователно в решетка на танждера, която трябва де е хубаво захлюпена - грахът, морковът се слагат първи, защото те имат нужда от повече варене, а броколито и карфиолът по-малко -  иначе ще се разпадне.На тях им трябват около 5  мин. Така задушените зеленчуци после  се подправят с подправки  на вкус и масло, като част от тях се оставят за ориза. 
Оризът се сварява в подсолена вода в съотношение 1:3. В отделен тиган се позапържва леко -  до избистрянве, прибавят част от задушените зеленчуци и се прави лека зъпръжка заедно с ориза .  Панираният кашкавал се поднася топъл със задушения ориз и зеленчуците.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK