Close search

Парфе с кисело мляко и малини

Добавено от lyubomiral
Видяна: 5119 Парфе с кисело мляко и малини

Продукти

3 яйца (белтъците расделени от жълтъците)
4 ч.ч. цедено кисело мляко
5 с.л. пудра захар
1 ч.л. кристална захар
1 ч.л. течна ванилия или 1 пак. на прах
15 гр желатин
1 ч.ч. студена вода вода
2 ч.ч. пресни малини (можете да използвате други плодове)
2 ч.л. кокосови стърготини за поръсване 

Начин на приготвяне

Желатина се накисва в студена вода докато набъбне, след това се слага на котлона на умерена температура за няколко минути, докато се втечни.
Жълтъците и се разбиват с пудрата захар до побеляване. Добавят се ванилията и киселото мляко. Разбиват се до хомогенна смес. След това се добавя и желатина.
В отделна купа се разбиват белтъците с кристалната захар на сняг. Внимателно се прибавят към млечно-белатиновата смес.
Накрая към сместа се добавят и малините. Цялата смес се изсипва във форма за чийзкейк (може и форма за кекс), която предварително е изплакната със студена вода. Отгоре се украсява с малини и кокосови стърготини.
Покрива се с фолио и се оставя във хладилника за 5-6 часа докато стегне.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK