Close search

Пържоли в гювеч

Добавено от Radka Petrova
Видяна: 5827 Пържоли в гювеч

Продукти

1 килограм пържоли 
сол 
черен пипер 
кимион 
брашно за овалване 
олио за пържене 
4-5 глави лук, нарязан на ситно 
300 грама мариновани гъби 
1 лимон, обелен и нарязан на шайби 
1 ч.ч. вода 
1 ч.ч. бяло вино

Начин на приготвяне

Пържолите се отупват със сол, черен пипер и кимион и престояват една нощ. На другия ден се отупват с брашно и се запържват само за коричка /леко запържени от двете страни/. После запържвам отделно 4-5 глави ситно нарязан лук и като се задуши се слагат мариновани гъби, нарязани и те да се задушат и се поръсват с малко сол. В големия гювеч редим ред пържоли, ред гъби с лук, ред лимонови резени без корите, ако има още редим в същия ред и после поливаме отгоре със сместа: 1 ч.ч вода и 1 ч.ч. бяло вино. Слага се във фурната и се пече на 300 градуса докато заври и после се пече час и половина два на 150-160 градуса. Аз реших, че освен лимонови резени без кората, ще е добре и портокалови резени без кората и се получи страхотен киселосладък сос.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK