Close search

Паста Карбонара

Добавено от shella_k
Видяна: 2677 Паста Карбонара

Продукти

сол на вкус
200 мл сметана
2 жълтъка
черен пипер на вкус
40 мл зехтин
150 г сирене "пармезан"
1 пакет спагети
300 г пушен бекон

Начин на приготвяне

    Слагаме спагетите да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата слагаме 1 ч.л. сол и 1 с.л. зехтин. 
    Нарязваме бекона на малки парченца и го запържваме в останалия зехтин, докато започне да се свива.  
    Прибавяме заквасената сметана и след като заври, задушаваме още няколко минути, докато сметаната започне да променя цвета си от бял на леко жълт. 
    След това добавяме жълтъците. 
    Готвим още 2-3 минути, за да може жълтъка да коагулира. След това добавяме малко черен пипер на вкус.
    Сварените спагети разбъркваме със соса, поръсваме с малко пармезан и сервираме горещи.

*снимка: www.essen-und-trinken.de

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK