Close search

Паста с доматен сос

Добавено от Kiril Spasov
Видяна: 2324 Паста с доматен сос

Продукти

1 с.л. бяло вино
1 с.л. мащерка прясна, ситно нарязана или 1 ч.л. стрита, суха
2 домата
1 с.л. доматено пюре
1 скилидка чесън счукана
1 с.л. зехтин
150 г пилешко месо дребно накълцано
30 г лук (1/4 средно голяма глава)
1 морков
500 мл вода
125 г спагети
150 г бульон с вкус по избор
сол на вкус
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Сваряваме спагетите във врящата посолена вода. 
Отцеждаме ги добре. 
Задушаваме лука и морковите в зехтина.
Прибавяме месото и чесъна и запържваме добре.
Добавяме нарязаните на много ситно домати, доматеното пюре, мащерката, виното и бульона.
Подправяме със сол и черен пипер на вкус. 
Варим до кремообразен сос. 
Заливаме спагетите със соса. Разбъркваме добре. По желание, сервираме спагетите поръсени със ситно нарязан магданоз, пармезан и малко песто.

*снимка: http://www.mnftiu.cc/

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK