Close search

Паста с кюфтенца

Добавено от NikoletaIvanova
Видяна: 2426 Паста с кюфтенца

Продукти

1 филийка хляб , сух
1 яйце
1 глава лук за кюфтетата, ситно нарязан
3 скилидки чесън за кюфтетата, ситно нарязан
500 г кайма или мляно месо
сол на вкус
черен пипер на вкус
3 стръка магданоз
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. кимион
400 г спагети
1 с.л. лютеница
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 с.л. брашно
5 г магданоз , пресен
5 г босилек , пресен




Начин на приготвяне

Омесваме каймата, като я смесим с яйцето, ситно нарязаните лук и чесън, трохи сух хляб и подправки. И я оставяме настрана да поеме аромата.
Сваряваме спагетите и запазваме литър и половина от бульона.
Накълцваме пресните подправки и ги поставяме  на дъното на дълбока купа.
В друга дълбока тенджера запържваме лук до златисто. Добавяме чесъна, но само за минута и сипваме бульона от спагетите.
Когато бульонът заври започваме да оформяме кюфтета и да ги пускаме във врящата вода. 
След като кюфтетата са готови ги изваждаме от течността и ги прибавяме в купата с пресни подправки.
В същият бульон добавяме доматеното пюре, (малко сода и захар) и след като кипне добавяме малко размито във вода брашно, за да се сгъсти и изсипваме при кюфтетата.
Сервираме спагетите поляти със соса и по желание, поръсени с пармезан и пресен магданоз.

*снимка: www.flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK