Close search

Пъстър кейк

Добавено от MariyaTyufekchieva
Видяна: 7524 Пъстър кейк

Продукти

4 броя яйца;
200 мл. прясно мляко;
200 мл. олио( разтопено масло);
200 гр. захар;
300 грама брашно;
3 супени лъжици натурално какао;
1 бакпулвер;
ванилия;
щипка сол.

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците в две достатъчно дълбоки купи. Разбийте първо белтъците като постепенно добавяте захарта,докато станат на пяна. Към жълтъците добавете разтопеното масло и разбивайте постепенно добавяйки млякото. Добавете жълтъчената смес към белтъчената докато разбърквате с лъжица. Прибавете към брашното бакпулвера и солта и пак при непрекъснато бъркане го изсипете в яйчената смес. Готовото кексово тесто разделете по равно в двете купи, като в едната добавите какаото и разбъркайте до разтварянето му. Намаслете и поръсете с брашно дъното и стените на съд с големина 24-26 см.в диаметър. Започва интересната част :) В центъра на съда сипете три супени лъжици от бялата смес. Върху нея добавете от какаовата същото количество.Продължете така до изчерпване на двете смеси. Центъра може да оформите с клечка за зъби фигурки.Загрейте фурната на 180 градуса и печете при същата температура около 30-40 минути без да отваряте фурната. Извадете готовият кейк и оставете да изстине добре преди да разрежете.

1 Коментар

  1. Mariyatyufekchieva
    MariyaTyufekchieva

    http://tastywithmaria.blogspot.com/2012/08/blog-post_25.html

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK