Close search

Пиле по хавайски

Добавено от PetyaTsankova
Видяна: 4105 Пиле по хавайски

Продукти

1 п.пилешки гърди (или количество по желание)
1 к.заквасена сметана (200 гр)
1 ч.ч. прясно мляко
3-4 с.л.олио
1-2 с.л.брашно 
2-3 с.л.соев сос (моят е тъмен)
1 ч.л. куркума
щ.черен пипер
сол на вкус

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на хапки ,с големина приблизително колкото орех( не че не ги режа и по-големи ;) ).
В купа се объркват хубаво със соевия сос и се оставят в хладилника да се мариноват поне 20 минути (ако много бързате можете да пропуснете този момент).
След което се овалват в брашното и се пържат до златисто в малко мазнина.Но нека наистина да се пържат ,затова парчетата ги слагайте на разстояние едно от друго .Изваждат се в чиния .
В същата мазнина веднага се изсипва кофичката заквасена сметана,разбърква се и като се разтопи се добавя прясното мляко.Слага се куркумата ,за да се оцвети соса и се подправя със сол и черен пипер.
Връща се месото ,оставя се на огъня 2-3 минути и при първото клокване се маха.
Мога само да добавя ,че съм я правила и с останало ми бяло месо от печено пиле или от домашно пиле ,тогава само запържвам месото.
И друго -ако вместо месо ,се запържат гъби и им се добави заквасената сметана и прясното мляко става чудесен млечен сос с гъби.
Да ви е вкусно ! 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK