Close search

пиле по китайски

Добавено от roza.kostova.71
Видяна: 6948 пиле по китайски

Продукти

300 гр. пилешко филе 
1 голям морков 
1 глава лук 
1 чушка/червена/ 
1 парче зеле 
4-5 скилидки чесън 
за марината; 
1 белтък 
1 с.л. царевично нишесте 
3 с.л. соев сос(може и уни сос) 
за соса: 
1 с.л. тъмен соев сос 
4 с.л. светъл соев сос 
1.с.л мед 
1.с.л кетчуп 
1 суп.лъж натурално нишесте 
1/2 ч,ч вода 
подправка за китайска храна

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне; нарязваме пилешкото филе на жулиени и го мариноваме в марината от посочените продукти за около половин час,през това време си нарязваме всички зеленчуци на ивички 

 2. в тиган запържваме месото от двете страни ,изваждаме го в съд със капак,след това слагаме зелето и лука ,сотирваме за около 2 минути и изваждаме при месото, 

 3. слагаме морковът и чушката и тях за 2 минути и също слагаме при месото и др зеленчуци 

 4. накрая сотирваме тиквичката и чесъна ,след което вришаме обратно месото със другите зеленчуци обратно в тигана 

 5. заливаме всичко това със соса ,разбъркваме за около 2 минути (то се сгъстява)добавяме щипка китайска подправка и махаме от котлона 

Добър апетит!!! 

1 Коментар

  1. Small
    RositsaHristova

    стана чудесно!!!!

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK