Close search

Пилешка салата с манго

Добавено от pepet
Видяна: 5048 Пилешка салата с манго

Продукти

За 2 порции!

4 ч.ч. рукола;
1 манго, обелено и нарязано на 1,5-2 cm кубчета;
1 червена чушка, почиства се и се изваждат семената, нарязва на кръгчета не по-широки от 0,5 cm;
1 с.л. extra-virgin зехтин;
1/2 ч.л. балсамов оцет;
морска сол и прясно смлян черен пипер;
2 с.л. мед;
1-1,5 ч.л. дижонска горчица;
1 обезкостена пилешка гърда.

Начин на приготвяне

Гърдата:
За по-добър резултат се остава на стайна температура поне 20 минутки слет което се докосва със салфетка за да няма излишна влага. Добавяме сол и черен пипер по двете страни.

В чиния се разбърква мед и горчица. Добавя се гръдата и се разбърква хубаво и равномерно. Така приготвената гърда я слагаме на грил на средно-висока температура (или да се готви в тиган с 2 ч.л. зехтин) до златисто кафяв цвят, 8 до 10 минути (докато е готова). Завъртаме веднъж когато е полуготова, или по новия начин - на всяка една минутка до като не е цялостно готова. Когато сме готови, гърдата трябва да регистрира около 80° или нещо на термометър за месо (ако погледнете на него скалата показва 89 - така че зависимо от големината трябва да е готова), и сок да излиза ясно, когато я прободим с нож. Трансферираме на дъска за рязане и я оставяме 5 до 7 минути. Нарежете гръдата на кубчета подобни на мангото.

Салатата:
В голяма купа комбинираме руколата, мангото, и червената чушка. В друга, по-малка купа, разбъркваме заедно зехтинът, оцетът и щипка сол.

Добавяме ги кубчетата от гърда към салатата и всичко леко смесваме. Добавяме го винегретът. Още веднъж разбъркваме преди сервиране.

Забележка: цвета и формата на мангото зависи от сорта, не зрелостта. Дали жълто и S-образно или па червено и с кръгла форма, узрялото се манго показва се като пълничко, със сладък аромат в края на стъблото, и ще бъде по-меко на допир.

П.П. 1:
Може да се добави 1/4 чаша счупени бадеми за хрупкавост и вкус.
П.П. 2:
Или да се добави и сладък домат (розов или чери) нарязан на малки парчета за допълнителен аромат.
П.П. 3:
За любителите на люутивите неща, може се добави и половин червено чили.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK