Close search

Пилешки бутчета с ябълки

Добавено от chi4o89
Видяна: 4117 Пилешки бутчета с ябълки

Продукти

4 цели пилешки бутчета
3-4 ябълки
3 с.л. дижонска горчица
1 с.л. мед
60 мл вино
50 гр краве масло
сол
черен пипер

Начин на приготвяне

1.Бутчетата се посоляват и подправят с черния пипер. Задушават се в масло за около 20-25 минути.
2.Ябълките се почистват и измиват. Нарязват се на около 7-8 еднакви парчета.
3.Нареждат се в намаслена тавичка, заливат се с виното и 1 кафена чаша вода. Върху тях се поставят задушените бутчета, заляти със смес от горчица и мед. 
4.Запичат се в предварително загрята до 200 градуса фурна – докато ябълките омекнат, а бутчетата станат крехки и сочни.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK