Close search

Пилешко филе с естрагон и пюре от целина

Добавено от magecreations
Видяна: 3642 Пилешко филе с естрагон и пюре от целина

Продукти

800 гр. пилешко филе
300 гр. целина
200 гр. картофи 
1 зеленчуков бульон
100 мл. течна сметана
100 мл. бяло вино
сух чесън и черен пипер 
естрагон
зехтин и сол

Начин на приготвяне

Пригответе марината от бялото вино, сол, естрагон, черен пипер, сух чесън и зехтин. Към нея прибавете пилешкото филе. Оставете в хладилника за около 2 часа.  През това време пригответе пюрето. За пюрето измийте и обелете картофите и целината. Нарежете ги на кубчета, прибавете зеленчуковия бульон и един литър студена вода и сварете. След като са сварени зеленчуците отделете образувалия се  бульона. Пасираме зеленчуците заедно със сметаната. Ако има нужда добавете от отделения бульон . Овкусете със сол на вкус, черен пипер и малко естрагон. Използвам естрагон и във пюрето, защото по този начин  се допълва вкуса с вкуса на маринованото пилешко филе.  Охладеното и мариновано пилешко филе запържете в зехтин. Добре е пилешкото филе да  остане сочно и крехко. Нарежете  готовото пилешко на филийки, гарнирайте  с пюрето  и поднесете с чаша охладено бяло вино.
Усетете атрактивността на естрагона!

Добър апетит! 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK