Close search

ПИЛЕШКО ФИЛЕ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ПО КИТАЙСКИ

Добавено от moqt.oreshak
Видяна: 5298 ПИЛЕШКО ФИЛЕ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ПО КИТАЙСКИ

Продукти

300 - 350 гр пилешко филе, 1 бр не много голяма тиквичка, 2 бр големи моркова, 1 бр голяма глава лук, 2 бр червени чушки, 5 бр скилидки чесън, около 500 гр зеле, олио, сусам.
За маринатата: белтъка на 1 бр яйце, 1 1/2 с.л. царевично нишесте, 3 с.л. оцет, 3-4 с.л. соев сос.
За соса: 6 с.л. соев сос, 1 1/2 с.л. мед, 2 с.л. кетчуп, 1/2 с.л. сос чили, 2 с.л. оцет, 1 1/2 с.л. царевично нишесте, 1 ч.ч. вода, 3 скилидки пасиран чесън.

Начин на приготвяне

Нарязваме пилето и всички зеленчуци на жулиени. В подходящ съд смесваме пилешкото с продуктите за маринатата и оставаме да престои 30 мин. Докато пилешкото се маринова започваме да задушаваме всеки зеленчук поотделно за около 2 до 5 мин (до като омекне). Всеки задушен зеленук сипваме в тенджера заедно с другите. Последно сотираме тиквичките с чесъна. Задушаваме и месото заедно с маринатата и сипваме при зеленчуците, добавяме и вече приготвения сос и слагаме на котлона и бъркаме 5 - 10 мин докато соса се сгъсти.
Поднасяме топло и поръсено със сусам.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK