Close search

"Плодова шарлота"

Добавено от cvetelinaina
Видяна: 4937 "Плодова шарлота"

Продукти

Блат и стени на тортата:
1 опаковка бишкоти "Савоярди" (200 гр.) 125 г масло 
90 г пудра захар
100 мл захарен сироп

Яйчен крем:
3 жълтъка 
150 мл прясно мляко 
100 гр. захар
20 г желатин
500 гр. извара
3 с. л. лимонов сок 
400 мл течна млечна сметана
10 с. л. пудра захар 

Плодово желе:
100 гр. замразени малини 
5 с. л. пудра захар
10 г желатин
200 гр. сладко от боровинки (или друго по ваш избор) 

Начин на приготвяне

Блат и стени на тортата:
Бишкотите се подрязват до височината, която желаете. Изрезките и още 1-2 цели бишкоти, се натрошават. Смесват се с маслото и пудрата захар. Тази смес се използва за блат на тортата.
Бишкотите се нареждат от вътрешната страна на тортената форма (хубаво е да бъде застлана с хартия) и се поливат леко със захарен сироп. Вътре се изсипва сместа и се натиска плътно, за да се заглади. Оставя се в хладилник да се стегне.

Яйчен крем:
Жълтъците се разбиват с прясното мляко и захарта. От тях се сварява крем. Към него се прибавят желатина, предварително накиснат в малко студена вода и разтопен на водна баня.
Когато изстине кремът, към него се прибавят изварата, лимоновия сок и течна сметана, предварително разбита с 10 с. л. пудра захар. Всичко се смесва много добре и когато се сгъсти достатъчно, се изсипва във формата и се връща в хладилника за около 4 часа (аз нямах търпение и я оставих за около 20 мин във фризера).

Плодово желе:
Замразените малини се размразяват и се наръсват с пудра захар, за да пуснат сок. В този сок се разтварят желатина, разтопява се на водна баня и се смесва с малините и сладкото от боровинки. Тази смес се изсипва върху тортата, подравнява се и пак се оставя в хладилника.  Преди сервиране обръчът на формата се маха.
Това е. Надявам се да ви хареса !!!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност