Close search

подарък торта

Добавено от ani777y
Видяна: 5899 подарък торта

Продукти

За блата:
    7 бр. яйца
    7 с.л. захар
    7с.л. брашно
    2 ч.л. какао
За крема:
    1 л прясно мляко
    180 г брашно
    40-50 г нишесте
    400 г захар
    200 г масло
За сиропа:
    1 ч.ч. захар
    2 ч.ч. вода
маслен крем
захарен фондан в розово и лилаво

Начин на приготвяне

Яйцата за блата се оставят на стайна температура, след което жълтъците и белтъците се разделят. Белтъците се разбиват в голяма купа със захарта. Жълтъците се прибавят един по един, след което постепенно се изсипват брашното и какаото. Полученото пандишпанено тесто се разстила в намаслена форма за торта и се изпича в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20-30 минути.
Млякото се кипва в тенджерка с 400 г захар, като се разбърква с помощта на бъркалка. Прибавят се 180 г брашно и 40-50 г нишесте, като продължава да се бърка. След като крема е добре изстинал се добавя и маслото.Захарта за сиропа се разтваря във водата, загрява се и се оставя да изстине. Изпеченият блат се разрязва на три равни части, които се сиропират равномерно.
Нареждаме тортата : блат, крем , блат, крем ,блат. Намазваме цялата торта с маслен крем. Разточваме розовия  фондан на чаршаф и покриваме тортата. От лилавия фондан правим панделка, която слагаме отгоре. Оставяме да изсъхне поне 1 ден.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK