Close search

Предястие "Жасмин"

Добавено от galya.pavlova.75
Видяна: 8092 Предястие "Жасмин"

Продукти

1.5 кг.картофи
350 - 400 гр. майонеза
5-6 кисели краставички
200 гр.зелен грах /може от консерва или замразен,но тогава,трябва да се приведе в готовност като се свари ,според указанието/
6 маслини /зелени или черни/
1-2 червени домата /може да се заменят с парченца нарязани камби от туршия/
2 сварени яйца,
1-2 моркова от туршия,зависи от големината /може да се заменят с парченца тънко нарязан кашкавал/
14 шайби от тънко нарязан салам,за предпочитане луканков тип или слайс
Нарязан на дребно магданоз/може да се замени с пресен лук през пролетта/

Начин на приготвяне

Сварените картофи се пасират .Разделят се на три части.Във формичка с диаметър 24 със сваляща се странична преграда , се поставя първата част.Разстила се като блат. Намазва се с майонеза.Нарязаните на дребно 4 краставички се поръсват отгоре.Слага се втората част от пасираните картофи и се разстила.Намазва се с майонеза и се поръсва с консервирания грах.Следва третата част от картофите,която също се намазва с майонеза.Сваля се страничната преграда. 
Тортата се дооформя,като се намазва и отстрани с майонеза и се украсява с нарязаният на дребно магданоз.След това се декорира отгоре,както е показано на снимката.Шайбите от салама се прегъват на две,после още веднъж.Ако са по малки,се оформят директно като фунийки.Маслините се режат на половинки . Шприцоват се розички от майонезата.
Добър апетит !

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK