Close search

Пурички с прошуто и рукола

Добавено от magecreations
Видяна: 4062 Пурички с прошуто и рукола

Продукти

2 ч.ч. брашно
½ ч.ч вода
1/3 ч.ч прясно мляко
1/3 ч.ч зехтин 
2 шепи рукола
5 гр. суха мая 
1 жълтък за намазване 
сусам за поръсване 

Начин на приготвяне

За приготвяне на тестото първо разтворете маята в млякото, като предварително затоплете млякото до около 40 градуса. Прибавете 1/2 ч.ч. брашно и захарта. Разбъркайте добре, да се получи гъста каша. Оставете да втаса.
Прибавете готовата смес към останалите продукти - брашно,  вода,  зехтин и ситно нарязана рукола (руколата трябва да бъде подсушена) и започнете да месите. Тестото трябва да стане еластично и меко.
Оставете тестото да втаса (да удвои размера си двойно). Разделете тестото на две топки. Върху набрашнена повърхост разточете на правоъгълна форма всяка от топките. Разделете правоъгълника на квадрати. В всеки квадрат сложете лента прошуто и завийте на панделка. Намажете пуричките с жълтък и поръсете със сусам.
Оставете готовите пурички да втасат втори път за около 15 минути. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути отгоре и отдолу. Получават се около 30 пурички.

Добър апетит!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност