Close search

Салата от нахут с печен чесън и балсамова редукция

Добавено от magecreations
Видяна: 4602 Салата от нахут с печен чесън и балсамова редукция

Продукти

Печени зелени чушки 
Розови домати 
Нахут
Магданоз
1 глава чесън 
Балсамико оцет 
Зехтин и сол

Начин на приготвяне

Като за начало увийте в алуминиево фолио главата чесън (неизчистена)  и печете 30 минути на 180 градуса. След това извадете изпечените скилидки от обелките. Балсамовата редукция пригответе като загрявате балсамико оцета в тефлонов тиган или джезве, докато течността се редуцира на половина. Нарежете доматите на полумесеци и печените чушки на ивици. Добавете нахута, който може да бъде от консерва или предварително накиснат и сварен. Добавете запечените скилидки  чесън нарязани на флейки или цели. Накрая залейте с   балсамовата редукция, зехтина и сол на вкус и разбъркайте добре.

Добър апетит и наздраве!!! 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK