Close search

Салата от печени тиквички

Добавено от lyubomiral
Видяна: 4436 Салата от печени тиквички

Продукти

Продукти за 2 порции:

4 тиквички
1/4 ч.ч. зехтин (или олио)
2 с.л. ябълков оцет
2 с.л. балсамов оцет
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
2 скилидки чесън нарязан на дребно
3 с.л. копър нарязан на ситно
3 с.л. магданоз нарязан на ситно

Начин на приготвяне


Включете скарата да загрее до 200 С.
Измийте и нарежете тиквичките по дължина на ленти с дебелина 1 см.
Напръскайте тиквичките с мазнина (олио или зехтин) преди печене.
Печете по 2-3 минути от всяка страна, или докато леко се запекат. След това ги преместете в чиния и оставете леко да изстинат.
В голяма купа смесете олиото, оцета, балсамовият оцет, солта, черният пипер, магданоза и копъра. 
Нарежете тиквичките на по-малки парчета и ги добавете към сместа в купата. Оставете да се мариноват за поне 10 минути.
Ястието може да се консумира на стайна температура или студено.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK