Close search

Салата с червено цвекло и сос от заквасена сметана

Добавено от magecreations
Видяна: 5787 Салата с червено цвекло и сос от заквасена сметана

Продукти

Продукти за 4 порции:
300 гр. червено цвекло
200 гр. моркови
200 гр. заквасена сметана
150 гр. сварена царевица
4 бр. яйца
1 глава чесън
керевиз
сол и черен пипер
лимонов сок
зехтин 

Начин на приготвяне

Тази есенна салата е чудесна комбинация на вкусове и цветове.

Увийте цвеклото и чесъна в фолио полейте със зехтин и сол. Печете един час на 180 градуса. През това време сварете морковите и яйцата и ги настържете поотделно. Овкусете ги със сол. Обелете цвеклото и почистете чесъна от люспите. Цвеклото нарежете на тънки шайби и овкусете с лимонов сок и сол. 
За приготвяне на соса, смесете заквасената сметана със ситно нарязания керевиз и пресования чесън. Овкусете със сол и черен пипер. Подредете салатата с помощта на ринг или цилиндрична форма. Започнете подредбата с шайбите цвекло, после сварената царевицата, морковите и най-отгоре сложете яйцата. Украсете със стрък керевиз и добавете соса отстрани. Салатата е подходяща за всички сезони :)

Добър апетит !

1 Коментар

  1. Small
    magecreations

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK