Close search

Самардалови хлебчета със сушен лук

Добавено от magecreations
Видяна: 4409 Самардалови хлебчета със сушен лук

Продукти

400 гр. бяло брашно
5 гр. суха мая
100 мл. прясно мляко
150 мл. вода
10 гр. сушен лук 
 сол и захар 
зехтин
самардала

Начин на приготвяне

За приготвяне на тестото първо разтворете маята в  предварително затопленото мляко до около 40 градуса. Прибавете 1/2 ч.ч. брашно и захарта. Разбъркайте добре, за да се получи гъста каша. Оставете да втаса.
Прибавете готовата смес към останалите продукти - брашно,  вода,  зехтин, сол, самардала и сушен лук и започнете да месите.  Оставам на Вас, да прецените количеството на самардала. Тестото трябва да стане еластично и меко.
Оставете тестото да втаса (да удвои размера си двойно).Върху набрашнена повърхност разточете тестото на тънко. Завийте го на руло. Нарежете на отделни питки. Наредете ги  в намазнена тава или върху кухненска хартия. Намажете  питките с малко зехтин и оставете да втасат повторно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. Горещите питки намажете с масло и покрийте с кърпа.

Добър апетит!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK