Close search

Шоколадова торта „Цар лъв”

Добавено от babymouse
Видяна: 6581 Шоколадова торта „Цар лъв”

Продукти

За блата: 3 яйца, 200гр захар, 100гр масло, 75гр нишесте, 75гр брашно, 1 ванилия, бакпулвер, 75гр какао, чаша прясно мляко, щипка сол
За крема: 400гр течен шоколад, 400 г заквасена сметата
За украса: шоколад, бита сметана

Начин на приготвяне

1. Разделят се яйцата на белтъци и жълтъци и се разбиват по отделно. Първо белтъците на сняг. След това жълтъците и захарта. Към жълтъците прибавяме разтопеното масло, нишестето, брашното, какаото, бакпулвера, ванилията и солта. И накрая разбитите белтъци. Пече се на 180 градуса в предварително намазана с масло и посипана с брашно тава. След изстиване готовия блат се разрязва на 2 или 3 части.
2. За крема се смесват течния шоколад и сметаната и се разпределя между блатовете.
3. Тортата отгоре се намазва с бита сметана и се украсява с шоколадови фигурки.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK