Close search

Шоколадово-еклерова торта

Добавено от MiraAtanasova
Видяна: 12086 Шоколадово-еклерова торта

Продукти

Продукти:

Шоколадови блатове:

100гр.- меко масло
1ч.ч.- захар
2бр.-  ванилия
3бр.-яйца/ на стайна температура/
1ч.ч- брашно
1/2 ч. л.- бакпулвер
1 ч. л.- сода бикарбонат
50гр.- какао
1ч.ч- прясно мляко + 1 чаена лъжица ябълков оцет

10-12бр-еклери/колкото малко яйце/


Шоколадов крем:

Използвах  готов шоколадов крем. Към него прибавих 1пак.желатин .
Желатина го разтопих и прибавих към готовия , топъл крем. 



Шоколадов ганаш:

150мл сметана
100мл черен шоколад


За измазване:

100мл.-сметана / разбива се на сняг/



За декорация:

3пак.- пурички на "Престиж"

Начин на приготвяне

В купа се смесват брашното, какаото, содата, бакпулвера.
Прясното мляко се смества с оцета и се оставя за 10 минути.
Мекото масло се разбива със захарта и се добавят  яйцата, едно по едно.
Прибавят се и ванилиите.
След това се редуват сухите съставки с прясното мляко на части.
Получената смес се изсипва в подмазана форма за торта и се пече в предварително загрята фурна на 180 гр.
След като се охлади блата се разрязва на две части.



Направих си еклерите и ги напълних с жълт крем.Използвах от готовите кремове.


В тортена форма се поставя шоколадовия блат.Сиропира се със сок от компот/може и с прясно мляко/.Намазва се леко с охладения шоколадов крем.Подреждат се еклерите плътно един до друг.От горе се заливат с останалия шоколадов крем.Поставя се втория  блат и леко се притиска.Тортата се оставя за няколко часа в хладилник да се стегне.






Сметаната се загрява  и се отстранява от котлона.Прибавя се към нея нарязания на парчета шоколад.След това се разбърква до хомогенна смес.Оставя се да се охлади ,но да е течен.



Тортата се изважда от формата и се заравнява с разбитата сметана от всички страни.


Тортата декорирах от горе, с предварително отляти шоколадови фигурки, в силиконови формички .
От горе се залива с шоколадовия ганаш.Стените на тортата се облепят с шоколадови пурички.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK