Close search

Шпековано пилешко филе с червени боровинки

Добавено от magecreations
Видяна: 4287 Шпековано пилешко филе с червени боровинки

Продукти

4 бр. пилешки филета
50 гр. сушени червени боровинки
200 мл. ликьор
100 мл. бяло вино
2 яйца
сух чесън и черен пипер
мащерка и риган 
зехтин и сол 
брашно / за паниране /

Начин на приготвяне

Накиснете сушените боровинки в половината ликьор. Оставете докато набъбнат добре. През това време измийте пилешкото филе и го сложете в останалата част от ликьора и овкусете с мащерка, риган, сол и малко зехтин. 
	
След като боровинките са готови започнете да шпиковате пилешкото от двете страни.  Шпикованото пилешко го панирайте с брашно и яйца. Манатарките, които аз използвам са сухи. Ако и Вие използвате сухи - накиснете ги в топла вода, за да възстановят обема си  и отцедете. В тигана сложете зехтин и прибавете манатарките, бялото вино, сух чесън и сол на вкус. 

Добър апетит!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK