Close search

Сини домати на фурна с кайма и бешамелов сос

Добавено от MariyaTyufekchieva
Видяна: 5745 Сини домати на фурна с кайма и бешамелов сос

Продукти

За мусаката:

2 средно големи патладжана;
1 домат;
300 грама телешка кайма;
1-2 скилидки чесън;
прясно стрита чубрица;
сол и чер пипер на вкус;
зехтин за запържване;
настърган пармезан за поръсване.

За сос Бешамел:

40 грама брашно;
400 грама прясно мляко;
40 грама масло;
щипка захар;
сол на вкус. 

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете патладжаните на малки кубчета. Оставете ги в студена вода за около половин час за да се изцедят добре от горчивината. През това време може да си забъркате соса: разтопете маслото и запържете брашното в него. При непрекъснато бъркане добавяйте прясното мляко до получаване на гладка еднородна смес. Овкусете със солта и захарта. Връщаме се към патладжановата смес. Загрейте в дълбок тиган зехтина и запържете каймата, домата и патладжаните до омекване. Посолете и добавете настърганите скилидки чесън и чубрицата.Изсипете сместа в тавичка и полейте с бешамелов сос . Печете около двадесет минути при умерена фурна или докато ястието се сгъсти.Поръсете обилно с настърган пармезан и оставете при вече изключена фурна да се доопече.

1 Коментар

  1. Small
    ViLi

    Много вкусна и любима!

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK