Close search

Сладкиш с карамелизиран ананас

Добавено от Master Chef
Видяна: 6020 Сладкиш с карамелизиран ананас

Продукти

4 яйца
1 ч.ч. брашно
1 пак. бакпулвер
1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
150 гр. масло
1 консерва ананас на шайби
50 гр. захар за карамела
1 есенция ром
150 гр. заквасена сметана

Начин на приготвяне

1. Разбиваме яйцата със захарта и маслото.
2. Добавяме пресятото брашно и бакпулвер.
3. Карамелизираме на дъното на кръгла тавичка захарта с малко вода и оставяме да изстине. Намазваме обилно с брашно.
4. Отцеждаме ананасите и ги подреждаме и заливаме със сместта.
5. Печем около 30-40 мин на предварително загрята фурна на 180 градуса.
6. Оставяме леко да изстине и обръщаме върху поднос. Заливаме докато е още горещо с леко разредения сироп от ананас.
7. Разбиваме сметаната с ванилията, малко захар и есенцията ром и сервираме като топинг.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK