Close search

СОЧЕН ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ

Добавено от kulinarnafeya
Видяна: 4940 СОЧЕН ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ

Продукти

200 гр захар
150 гр брашно
1 бакпулвер
щипка сол
1 ванилия
2 яйца
2 супени лъжици олио
100 мл прясно мляко
4-5 големи ябълки

За глазурата:

1 яйце
6 супени лъжици захар
50 гр безсолно масло

Начин на приготвяне

Смесете захарта, пресятото брашно, бакпулвера и солта.
В дълбока купа леко разбъркайте яйцата, млякото, олиото и ванилията. 
Към млечната смес постепенно добавете сухата смес и разбъркайте добре.
 Обелете ябълките и ги нарежете на тънки ивици. 
Добавете ги към тестото. 
Изсипете сместа в предварително намаслена и поръсена с брашно тавичка, по възможност с откопчаващ се ринг. ( 26 см).
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 30 минути. 

Глазура: Разбийте яйцето със захарта и разтопеното масло. Намажете сладкиша с получената смес и върнете във фурната да се запече за още 10 минути.
Извадете сладкиша, оставете го за 10 минути преди да отстраните ринга. Добре изстиналия ябълков сладкиш, поръсете с пудра захар. 

Извадете сладкиша, оставете го за 10 минути преди да отстраните ринга. Добре изстиналия ябълков сладкиш, поръсете с пудра захар. 







0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK