Close search

Солена торта с печени маслени блатове

Добавено от MARGARITAVASILEVA4887
Видяна: 5166 Солена торта с печени маслени блатове

Продукти

за блатовете:
200 гр. краве масло
1/2 ч.л. сол
500 гр. брашно
1 ч.л сода за хляб
1 с.л оцет
4 яйца
за крема:
1 литър вода
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч грис
2 майонези
2 сварени моркова
1 голям сварен картоф
1 сварено пилешко филе
черен пипер на вкус
сока на половин лимон
4-5 кисели краставички
за измазване на тортата отвън:
400 гр. фино крема сирене
1 ч.ч заквасена сметана
кашкавал, колбаси, краставица, сварени яйца, маслини, чери доматчета, чипс

Начин на приготвяне

За да направите блатовете разтопете кравето масло, дръпнете съда от огъня прибавете останалите съставки за тестото и омесете с помощта на лъжица или шпатула докато е още топло гладко тесто. Оставете да се охлади и оформете 8-10 еднакви топчета, които сложете в набрашнена кутия с капак и после подръжте в хладилника за двадесетина минути да се стегнат и да могат да се точат. След това всяко едно топче разточете на кръг с нужния диаметър директно върху хартия за печене поръсвайки го обилно с брашно. Надупчете всеки блат с вилица равномерно навсякъде и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до позлатяването му. Оставете блатовете да се охлаждат на страни, като ги премествате внимателно, защото са чупливи. 
За крема сложете водата да заври със солта, после прибавете гриса и бъркайте непрекъснато до пълното му сваряване и сгъстяване. Оставете да се охлади и прибавете към него майонезата, лимоновият сок, настърганите на ренде зеленчуци, накъсаното на конци пилешко филе и черният пипер на вкус.
Слепете блатовете със соленият крем, а отвън тортата измажете със сместа от крема сирене и заквасена сметана. Украсете с останалите продукти според вашият вкус и фантазия. Да ви е сладко!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK